Cart 0

Nintendo Switch Konzola

Nintendo Switch Konzola

850,00 KM uklj. PDV

Tržištem igraćih konzola već dugi niz godina dominiraju Playstation i Xbox. Nintendo je sa simpatičnom Wii konzolom gamerima ponudio zanimljivu alternativu, međutim iako je Wii incijalno dosta dobro prihvaćen, njego nasljednik u obliku konzole Wii U poprilično je slabo prošao i nije ostvario zapaženiji tržišni uspjeh.
Nintendo je međutim poznat kao inovativna kompanije s popriličnim stažem u industriji igraćeg hardvera i ne odustaju tako lako. Tako je osmišljen Switch najnovija Nintendova konzola koja je nedavno, nakon podužeg iščekivanja, i službeno puštena u prodaji.

Switch se temelji na poprilično jedinstvenom konceptu koji na neki način povezuje ključne osobine prijenosne i stolne igraće konzole u jednom uređaju. Ipak Switch je u osnovi prijenosna igraća konzola, što je samo po sebi zanimljivo obzuirom da još od PlayStationa Vite nismo imali priliku vijdeti novu brand name prijenosnu konzolu. U međuvremenu su moderni pametni telefoni i tableti gotovo u potpunosti prezeli ulogu našeg glavnog prijenosnog gaming gadgeta.
Switch je dakle prijenosna konzola sa 6-inčnim ekranom koju međutim možete pomoću posebnog postolja spojiti sa televizorom i koristiti na način na koji koristite primjerice PlayStation ili Xbox. Poprilično primamljiv scenario dakle uključuje da primjerice započenete igrati omiljenu igru na svojem velikog televizoru udobno zavaljeni u naslonjač u vašoj dnevnoj sebi, a da potom bez prekida uzmete Switch i nastavite tamo gdje ste stali negdje vani ili na putu.
Zapravo Switch nije ništa drugo nego posebno dizajniran tablet s 6-inčnim 720p ekranom osjetljvim na dodir dimenzija 23,9×13,9×10,2 cm i težine 398 g uključujući kontrolere. Hardverski se Switch temelji na posebno prilagođenoj verziji Nvidijinog procesora Tegra X1. Riječ je o poprilično moćnom mobilnom procesoru posebno ako govorimo o grafičkom dijelu samog čipa.
Nintedno obećava kvalitetu 3d grafičkog prikaza usporedivu s onime što nude moderne stolne konzole.

Jedna od ključnih osobina i glavnih aduta Switcha svakako su posebno dizajnirana dva odvojiva kontrolera prozvanih Joy-Con. Svaki od ovih kontrolera možete koristiti zasebno i bežično, a po uzoru na motion kontrolere kod Wii-ja i Switchevi kontroleri podržavaju upravljanje pokretima i gestama.
Nintendo je Switch prvenstveno namijeno ljubiteljima igara, obzirom da ova konzola čak ni nema posve funkcionalan moderan web preglednik, kao ni podršku za neke najpoznatije multimedijalne aplikacija poptu Neflixa.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.