Amazon Echo Dot

Prvo par riječi što je Echo Dot i pametna Alexa.
Echo Dot je zvučnik s glasovnim upravljanjem koji koristi Alexu (pametnu asistenticu) kako bi puštao glazbu, upravljao pametnim kućnim aparatima, kontaktirao brojeve koje želiš, odgovarao na pitanja, podešavao alarme i još puno toga.

Alexa se aktivira/prizove kada se izgovori njeno ime i onda ti je na raspolaganju.

Ovo su samo neke od mogućnosti koje imaš:
puštaj glazbu s Amazon Music, Spotify, Pandora, iHeartRadio, Tuneln i SiriusXM;
nazovi ili pošalji poruku kome želiš bez uzimanja mobitela u ruke;
kontroliraj termostate, svjetla, brave i još više toga s kompatibilnim povezanim uređajima;
koristi ugrađene zvučnike ili za jači zvuk spoji se na drugi zvučnik putem Bluetootha ili audio kabla.

Alexa do sada ima više od 30.000 vještina i vremenom „uči“ nove stvari. Samo za usporedbu Google Home ima 378, a Microsoftova Cortana samo 65 vještina.
Još jedna odlična značajka Alexe je da te čuje iako svira glazba ili si na drugom kraju sobe jer ima 7 ugrađenih mikrofona.

Samo možemo zaključiti kako je Amazon zaista nadmašio sam sebe i novim, značajno jeftinijim Echo Dotom ovaj sjajan proizvod približio širem krugu ljudi.
S jeftinijom verzijom približio se i skupini ljudi koji nemaju „pametnu kuću“ odnosno hrpu uređaja koji se mogu kontrolirati putem Alexe jer ima dovoljno veoma zanimljivih i zgodnih stvari pri kojima ti Alexa može pomoći.

Kao na primjer, puštati glazbu u bilo kojoj prostoriji gdje se nalaziš bez traženja po mobitelu, naravno kao što smo već rekli zvanje kontakata, rješavanje nedoumica u okladama recimo bez ustajanja i „googlanja“ jer imaš pametnicu Alexu koja ti odgovori na pitanje koje postaviš, budi te ujutro ili podsjeća na dogovore i mnoštvo toga. Ako uz to posjeduješ neke pametne kućanske aparate, nema granica.

Pronađi Amazon Echo Dot na našem web shopu!

Autor: SYNC | Kategorije: News