Polica privatnosti - Sync

Polica privatnosti

SYNC Pravila o privatnosti i kolačićima

Uvod

SYNC d.o.o., Blajburških žrtava bb, 88000 Mostar, BiH, vrlo ozbiljno shvaća zaštitu osobnih podataka klijenata i potencijalnih kupaca – te vas ovdje obavještava o načinu na koji rukuje pojedinim podacima. Sljedeća Pravila o privatnosti i kolačićima pružit će vam informacije o osobnim podacima koji se prikupljaju, obrađuju i koriste.

Ova stranica vas obavještava o našim pravilima o prikupljanju, korištenju i otkrivanju osobnih podataka pri kretanju kroz našu web stranicu sync.ba i odabirima koje ste povezali s tim podacima. Ova se pravila primjenjuju kada se nalazimo u ulozi kontrolora osobnih podataka naših posjetitelja.

Relevantno zakonodavstvo

Zajedno s našim poslovnim i internim računalnim sustavima, ova je web stranica osmišljena u skladu sa sljedećim nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

 • Opća uredba o zaštiti podataka EU 2018 (GDPR)
 • Zakon o zaštiti osobnih podataka (’’Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“ 49/06)

Podaci koje prikupljamo

Osobni podaci koje dobrovoljno pružite

Osobni podaci su informacije koje posebno identificiraju pojedinca, kao što su vaše ime, adresa e-pošte, telefonski broj, adresa, tvrtka i zemlja.

Prikupljamo vaše osobne podatke kada:

 • nas kontaktirate preko kontakt i aplikacijskih formi
 • se pretplatite na naš newsletter
 • nas kontaktirate direktno putem emaila

Nijedan od vaših podataka neće biti pohranjen na ovoj web stranici, prodan ili proslijeđen dolje opisanim trećima stranama.

Umjesto toga, podaci će se prikupljati i bit će poslani preko Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) ili Application Programming Interfaces (APIs). Naši vlastiti SMTP poslužitelji zaštićeni su preko TLS-a (poznat kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran korištenjem SHA-2, 256-bitne kriptografije prije nego je poslan.

Ostali podaci koje prikupljamo

Kada posjetite našu web stranicu, možemo koristiti tehnologije kao što su Google Analytics, Hotjar, Mailchimp ili drugi alati trećih strana za prikupljanje podataka o vašem posjetu našoj web stranici. Ovi alati pružaju nam informacije o tome kako stupate u interakciju s našim web stranicama ili newsletter kampanjama.

Google Analytics

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. Google Analytics upotrebljava kolačiće, tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu kako bi pomogla web stranici da analizira korištenje web stranice.  Koristit ćemo ove podatke kako bismo utvrdili broj korisnika koji posjećuju našu web stranicu, kako su stigli na našu web stranicu i kako bismo bolje razumjeli njihovo ponašanje na našoj web stranici, kao što su najčešće pregledane stranice. Sve o Google pravilima privatnosti pročitajte ovdje. Google-u možete zabraniti prikupljanje i analizu podataka generiranih na kolačićima o vašoj upotrebi web stranice instaliranjem dodatka za preglednik na ovom linku.

Hotjar

Hotjar je tehnološka usluga koja nam pomaže da bolje razumijemo iskustvo naših korisnika (npr. koliko vremena provode na određenim stranicama, koje linkove klikaju, preferencije korisnika itd.) i to nam omogućuje izgradnju naših usluga prema povratnim informacijama korisnika. Hotjar upotrebljava kolačiće i druge tehnologije za prikupljanje podataka o ponašanju korisnika i njihovim uređajima, osobito IP adrese uređaja (snimljen i pohranjen samo u anonimnom obliku), veličinu zaslona uređaja, vrstu uređaja (jedinstveni identifikatori uređaja), podatke o pregledniku, geografsku lokaciju (samo zemlja), željeni jezik koji se koristi za prikaz naše web stranice. Hotjar pohranjuje ove podatke u pseudonimizirani korisnički profil. Dodatne pojedinosti potražite u Hotjarovim pravilima o privatnosti klikom na ovaj link. Možete isključiti izradu korisničkog profila, Hotjarovo pohranjivanje podataka o vašoj upotrebi naše web-lokacije i upotrebljavanje kolačića za praćenje na drugim web-lokacijama putem Hotjara preko ovog linka za isključivanje.

Facebook

S vašom dozvolom naša web stranica koristi uslugu Pixel za praćenje konverzija tvrtke Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, SAD. Ovaj alat omogućuje nam da pratimo radnje korisnika nakon što su preusmjereni na web mjesto pružatelja usluga klikom na Facebook oglas. Ova usluga nam omogućuje praćenje učinkovitosti Facebook reklama za potrebe statističkih i tržišnih istraživanja. Prikupljeni osobni podaci ostaju anonimni. Budući da Facebook čuva prikupljene podatke, u mogućnosti je povezati podatke s vašim Facebook računom i koristiti podatke u svoje vlastite svrhe oglašavanja, u skladu s pravilima o korištenju podataka u Facebooku koje možete pročitati na  https://www.facebook.com/about/privacy/. Facebook Conversion Tracking također omogućuje Facebooku i njegovim partnerima da vam prikažu oglase na Facebooku i izvan. Kolačić će se spremiti na vaše računalo u ove svrhe.

Ako ste mlađi od 13 godina, molimo vas da se obratite svojim zakonskim skrbnicima kako biste dobili njihovo dopuštenje.

Molimo kliknite ovdje ukoliko želite opozvati vaše dopuštenje: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/.

Osim toga, određeni dijelovi informacija poput IP adrese, inačice preglednika i vremena pristupa su nam automatski poslani preko vašeg računala ili mobilnog uređaja i pohranjeni na našem poslužitelju.  Trenutno se prikupljaju informacije o vrsti mobilnog uređaja i operacijskog sustava. Koristimo te podatke samo za provođenje statističkih i analitičkih učinaka ili za kazneni progon neovlaštene upotrebe naših web stranica.

Pravila o kolačićima

Na našoj stranici koristimo kolačiće. To su male tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu. Koristimo trajne i privremene kolačiće kako bismo vam ponudili najbolju moguću uslugu.

Podaci spremljeni u kolačićima omogućuju vam da koristite naše usluge što je moguće bolje za vas, ne samo za vašu trenutnu upotrebu odgovarajuće usluge, nego i više. Ako ne želite dopustiti trajne kolačiće, možete odabrati opciju za deaktiviranje trajnih kolačića u pregledniku.

Kada posjetite našu web stranicu ili web stranice društvenih medija, pružate nam dvije vrste informacija:

 • Osobne podatke – koje svjesno odlučite otkriti, koji se prikupljaju na pojedinačnoj osnovi i koriste se u skladu s našim Pravilima o privatnosti.
 • Web-lokacija upotrebljava informacije koje se prikupljaju na skupnoj osnovi dok vi i drugi pregledavate web stranicu ili stupate u interakciju s našim društvenim medijima i upotrebljavaju se kao što je navedeno u ovim Pravilima o kolačićima.

Također upotrebljavamo kolačiće na našoj web stranici i društvenim medijima koji se koriste kada dijelite informacije pomoću gumba za dijeljenje ili gumba “sviđa mi se” ili kada kliknete linkove na društvene mreže tvrtke SYNC poput Facebooka, Twittera, LinkedIna, Instagrama, YouTube-a ili Google+. Tvrtke koje isporučuju ovu funkciju i operatori web-lokacija bilježit će aktivnosti, a te se informacije mogu povezati u svrhe oglašavanja, kao što je objašnjeno u našim Pravilima o privatnosti.

Ako ne želite izbrisati ili blokirati kolačiće sa SYNC webstanice, i nastavite koristiti web stranicu, time pristajete na našu upotrebu takvih kolačića.

Opis vrste kolačića koje koristimo i njihove svrhe je u nastavku:

Kategorija 1 – strogo neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni kako bi se kretali po web stranici i koristili značajke, kao što su pristup područjima web stranice, na primjer, pamćenje prethodne radnje kako biste se mogli vratiti na prethodne stranice.

Kategorija 2 – analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranicu, na primjer, na koje stranice najčešće idete. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji vas identificiraju, odnosno sve informacije koje prikupljaju ovi kolačiće su anonimne.

Kategorija 3 – kolačići za targetiranje

Ovi se kolačići upotrebljavaju za prikazivanje oglasa koji su relevantniji za vas i vaše interese. Također se koriste za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za mjerenje učinkovitosti oglašavačke kampanje. Obično su postavljeni od strane oglašavačke mreže uz naše dopuštenje. Oni pamte koje stranice ste posjetili i te informacije dijele s oglašivačkim organizacijama. Vrlo često ćete ovim kolačićima povezani s funkcijom web mjesta koje pruža druga organizacija koja je navedena u našim Pravilima o privatnosti.

Možete izbrisati i blokirati sve kolačiće s web stranice, ali dijelovi web stranice možda neće raditi. Većina web preglednika i uređaja dopušta određenu kontrolu nad većim brojem kolačića putem postavki preglednika ili uređaja, na primjer, možete postaviti da vas web-preglednik obavijesti kada primite kolačić, što vam daje mogućnost da odlučite hoćete li ga prihvatiti ili ne. Da biste saznali više o kolačićima, uključujući i kako vidjeti kolačiće i kako njima upravljati i izbrisati ih, posjetite www.allaboutcookies.org. Da biste upravljali kolačićima koji su povezani s aktivnostima oglašavanja, posjetite www.youronlinechoices.com.

Zašto koristimo vaše podatke

Postoji nekoliko svrha obrade vaših podataka od strane SYNC.

SYNC obrađuje vaše osobne podatke prvenstveno za isporuku naših usluga te za pokretanje, održavanje i razvoj poslovanja. Ako se obratite našoj službi za korisnike, upotrijebit ćemo informacije koje ste dali kako bismo odgovorili na vaša pitanja ili riješili vašu žalbu. Kako bismo osigurali da su naše usluge u skladu s vašim potrebama, ti se podaci mogu koristiti za pitanja poput anketa o zadovoljstvu korisnika.

SYNC obrađuje vaše osobne podatke kako bi vas kontaktirali u vezi naših usluga i obavijestili vas o promjenama naših usluga i proizvoda. Vaši se podaci također koriste za istraživanje i analizu poboljšanja naših usluga i naše web stranice. Možda ćemo u određenim slučajevima upotrijebiti vaše podatke koji se unose na našu web stranicu kako bismo e-poštom poslali podatke o drugim uslugama, pod uvjetom da ste nam dali pristanak za to.

SYNC obrađuje vaše osobne podatke kako bi izvršio naše ugovorne obveze prema vama i u skladu s zakonskim obvezama. Nadalje, obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo nastavili s našim legitimnim interesom za održavanje i razvoj našeg poslovanja.

Na navedenim kontaktnim obrascima pružit ćemo vam mogućnost izbora uključivanja u naše izravne marketinške kampanje.

Kršenje podataka

Obavijestit ćemo o nezakonitom kršenju podataka baze podataka ove internetske baze ili baze podataka bilo kojeg od naših procesora za obradu podataka treće strane svim relevantnim osobama i tijelima u roku od 72 sata od prekršaja ako je očito da su osobni podaci ukradeni.

Vaša prava

Smatramo da je važno da možete kontrolirati svoje osobne podatke. Imate sljedeća prava:

 1.         a) Pravo na pristup

Od SYNC imate pravo dobiti potvrdu o tome da li se obrađuju osobni podaci o vama, kao i pristup odgovarajućim podacima, uključujući primjerak izdavanja.

 1.         b) Pravo na ispravak

Od SYNC imate pravo dobiti, bez kašnjenja, ispravljanje netočnih osobnih podataka, uključujući pravo na popunjavanje nepotpunih podataka.

 1.         c) Pravo na brisanje

Od SYNC imate pravo dobiti brisanje vaših osobnih podataka, bez kašnjenja, ako postoji problem s temeljnom zakonitosti obrade podataka.

 1.        d) Pravo da budete zaboravljeni

Od SYNC imate pravo dobiti brisanje osobnih podataka, bez kašnjenja, a SYNC ima obvezu brisanja osobnih podataka, bez kašnjenja, gdje je to primjenjivo u skladu s člankom 17. GDPR-a.

 1.        e) Pravo na ograničenje obrade

Od SYNC imate pravo dobiti ograničenje obrade ako se primjenjuje jedno od sljedećeg:

 • Nositelj podataka stavlja prigovor na točnost podataka.
 • Nositelj podatka stavlja prigovor na brisanje podataka i zahtjeva ograničenje.
 • Podaci nisu više potrebni, ali nositelj podataka zahtjeva uspostavu, vršenje ili obranu pravnih potraživanja.
 • Prigovor na daljnju obradu, čekajući potvrdu legitimnih razloga za nadjačavanje nositelja podataka.
 1.         f) Pravo na prijenos podataka

Imate pravo primiti osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom i čitljivom obliku i imate pravo prenijeti te podatke drugom kontroloru bez ometanja SYNC kojem su dostavljeni osobni podaci.

 1.         g) Pravo na prigovor

Imate pravo na prigovor obrade vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku preko sljedeće adrese: info@sync.ba

 1.        h) Pravo protiv automatske odluke

Imate pravo ne biti podvrgnuti odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje, što proizvodi pravne učinke.

Promjene naših pravila o privatnosti i kolačićima

Ova Pravila o privatnosti i kolačićima mogu s vremena na vrijeme biti podložna promjenama, u skladu sa zakonima ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene pravila.

Kontakt

SYNC, Blajburških žrtava, 88 000 Mostar, Bosna i Herzegovina

DPO email: info@sync.ba